Geplaatst op zaterdag 07 mei 2022 @ 12:11 , 189 keer bekeken
Voor de meeste appelgerechten uit de oven, maar zeker ook voor appelcake, geldt dat het belangrijk is een stevige appel te nemen. De appel moet niet te sappig zijn. Wanneer je een sappige appel gebruikt in een appelcake, zakt de cake in of wordt deze vochtig of klef. Dit komt de cake vaak niet ten goede. Kies daarom voor een stevige en zoetzure appel, zoals de Jonagold, Elstar of Goudreinet.
Koopmans appelcake.
Schil de appels en snijd ze in dunne schijfjes. Meng 3 eetlepels suiker met een theelepel kaneel en strooi dit over de appelschijfjes. Laat dit een uurtje intrekken.
Maak een cake van de Blueband, suiker, eieren en bloem en giet het deeg in een vorm van 28 cm. Zet de appelschijfjes rechtop, dicht naast elkaar en goed diep in het deeg.
Bak de cake ong. 1 uur en 15 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden.
Welkom bij Clubs!
Kijk gerust verder op deze club en doe mee.
Of maak zelf een Clubs account aan: